Om naprapatens arbete

Naprapaten undersöker, diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd och nedsatt funktion i rörelse- och stödjeorganen.

VEM ÄR NAPRAPAT?
  • en person som har en gedigen medicinsk utbildning och insikt i rörelseorganens funktion.
  • en person som utbildat sig till naprapat i Sverige eller i Finland, 4 års heltidsstudier.
  • en person som har goda kunskaper i grundmedicin och i ortopediska ämnen. Den manuella, ortopediska medicinen är naprapatens specialitet.
  • en person som ser Din kropp som en helhet.
  • Läs mer om Mikaelas utbildningar »
VAD HÄNDER HOS NAPRAPATEN?

Om du har smärtor i något rörelseorgan t.ex. smärtor i ryggen, axlarna, nacken eller om Du lider av tennisarmbåge eller ischias kan du söka vård hos en naprapat. Då du kommer till din första behandling gör naprapaten en kartläggning av din sjukdomshistoria. Därefter gör naprapaten olika rörelsetester och neurologiska tester. Först efter detta kan själva behandlingen inledas. Naprapaten använder sig av särskilda handgrepp och tekniker. Naprapaten försöker återställa normal funktion i leder och muskler samt koncentrerar sig på att muskler ska aktiveras i rätt ordningsföljd. Viktigt är att inte vissa muskler jobbar för mycket och andra igen för lite.

VARFÖR SKALL JAG VÄLJA EN NAPRAPAT?

Naprapatin har sin grund i kiropraktiken. Men förutom kotbehandling, jobbar naprapaten mycket med mjukdelar. Styrkan i naprapatin är detta kombinationstänkande.

Naprapaten ser din kropp som en helhet. Både orsaken till och symtomen på ditt problem behandlas. Därutöver för du övningar hem, för att upprätthålla det rätta rörelsemönstret eller den rätta aktiveringsföljden för musklerna.