FASKIA JA FASKIAKÄSITTELY

FASKIA

Mitä tarkoittaa faskia ja faskiakäsittely eli faskiamanipulaatio ja lihaskalvohoito? Faskian käsittely on todella mielenkiintoinen aihe. On kyse suurista kokonaisuuksista, ja taas kerran huomaan miten kehossamme kaikki vaikuttaa toisiinsa. Käsittelen sekä manuaalisesti käsillä että erityistyökaluilla, mutta annan myös harjoituksia kotiin tehtäväksi kehon joustavuutta ja lihasten välistä tasapainoa parantamaan.

Faskia on tärkeä rakenne, joka ansaitsee oman otsikkonsa. Viimeisten 20 vuoden aikana on tehty paljon tutkimusta tässä aiheessa, ja moni kysymys on saanut vastauksensa. Faskia on sidekudoksen rakenne, joka kattaa koko kehon ja esiintyy eri kerroksina.

Ulompi faskia kerros

Ulompi kerros toimii kuin tyyny, joka sallii ihon liukua syvempien kerrosten yli. Arvet tässä kerroksessa on myös syytä tutkia, ja hoitaa jos ei toimi optimaalisesti. Tämä kerros liittyy tuntoaistiin ja lämpötilan säätelyyn.

Hoito: Hoidan tätä erilaisilla kevyillä otteilla, jotta tunto paranisi, kipu vähenisi ja lämmönsäätely helpottuisi.

Syvempi faskia kerros

Syvempi faskia kerros on yhteydessä jänteisiin ja nivelsiteisiin sekä sijaitsee lihasten päällä. Se toimii myös suojana verisuonille ja hermoille, mikä tarkoittaa, että toimimaton syvä faskia estää verisuonia ja hermoja toimimasta oikein. Faskia osallistuu voimansiirtoon ja tekee liikkeistä sulavampia. Syvempi kerros on jaettu edelleen useisiin kerroksiin, joita erottaa hyaluronihappo, kehon voiteluaine. Tämä hyaluronihappo mahdollistaa kerrosten liukumisen toistensa päällä. Jos liukuminen esimerkiksi ylikuormituksen tai alikuormituksen vuoksi estyy, syntyy ongelmia, kuten kipua.

Hoito: Tätä kerrosta hoidan syvemmällä otteella aiheuttaen kitkaa ja lämmönnousua, joka parantaa liukua, liikkuvuutta ja vähentää kipua.

Ennaltaehkäisy ja stressinhallinta

On tärkeää liikkua sopivasti, jotta faskia toimisi hyvin. Ongelmat kehon liikkeiden hallinnassa ja tasapainossa voivat liittyä faskiaan. Krooninen stressi vaikuttaa myös faskiaan ja tekee siitä jäykemmän. Tätä jäykkyyttä ei voi hieroa pois, vaan stressin syyt on käsiteltävä.
Ota yhteyttä niin jutellaan lisää ja miten sinä voisit hyötyä hoidoistani! Vastaanottoni on Porvoossa.

Faskiakäsittely.

Faskiakäsittely

  • Manuaalisesti käsillä tai erityistyökaluilla
  • Annan harjoituksia kotiin tehtäväksi
  • Käymme myös läpi stressin aiheuttajat