KUNTOUTUS

KUNTOUTUS

Kuntoutus on tärkeä osa asiakkaan toipumisprosessia erityisesti leikkauksen jälkeen. Kuntoutuksen tavoitteena on edistää kudosten palautumista ja parantumista sekä palauttaa kehon normaali liikelaajuus ja toiminta. Kuntoutuksen kulku on yksilöllinen ja riippuu tilanteesta ja tavoitteesta, tiettyjä periaatteita seuraten.

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus voi olla tarpeen erilaisten kudosten, kuten lihasten, jänteiden ja hermojen, palautumisen kannalta. Tämä vaatii aikaa ja hoitosuunnitelmaa. Kivun ja turvotuksen seuraaminen on tärkeää, sillä ne kertovat kudosten tilasta ja auttavat ohjaamaan kuntoutusta oikeaan suuntaan.

Hoidon alussa

Kuntoutuksen alussa keskitytään helpompiin liikkeisiin ja harjoituksiin, jotka ohjaavat liikkeiden hallintaa. Progressiivisesti siirrytään vaativimpiin liikkeisiin ja harjoituksiin, kun keho on valmis vastaanottamaan lisää rasitusta. Tasapainon parantaminen on erityisen tärkeää jalkojen kuntoutuksessa.

Kuntoutus riippuu tavoitteesta ja on aina yksilöllinen. Liike on kuitenkin lääke siinä mielessä, että sopivalla liikkeellä vahvistetaan kudosta kestämään rasitusta.

Kuntoutus, fysioterapeutti tekee myös erilaisia mittauksia.

Autan sinua:

  • Progressiivisella harjoitusohjelmalla, ajatellen sekä liikkuvuutta että voimaa.
  • Tuen kuntoutumistasi vaihtelevalla ohjelmalla ja kuuntelemalla toiveitasi.
  • Hoidan kiristäviä arpia.
  • Mobilisoin ja manipuloin niveliä.
  • Käytän kinesioteippiä ja dry-needling menetelmiä.
  • Käyn uimahallilla, sauvakävelemässä tai kuntoportailla sinun kanssa.

Liiallinen liike eli ylirasitusvammat

Liiallinen liike on haitaksi. Pienet vauriot, jotka syntyvät kovasta harjoittelusta eivät ehdi parantua ennen seuraavaa harjoittelukertaa. Ylirasitus vaatii toisenlaista kuntoutusta. Ylirasitusvammoihin voidaan esimerkiksi laskea nuorten Osgood-Schlatter-, Sinding-Larsen-Johansson-syndroomat ja nikaman stressireaktio.

Lihasten päätoiminto on tuottaa voimaa ja on kudos, joka reagoi nopeimmin harjoitukseen. Tämä tarkoittaa, että on oltava varuillaan, ettei aiheuteta muille kudoksille ylikuormitusta. Akilles- ja patellajänne vaativat kuukausien harjoittelua vahvistuakseen. Maltti on valtti!

Ota yhteyttä niin katsotaan miten voin olla avuksi!